Hvad er boksning

Hvad er boksning ?


Klassisk boksning for alle:

Boksningen dukkede op engang i 1700-tallets England. Den moderne boksning bygger på The Queensbury Rules, som blev udarbejdet af markisen af Queensbury i 1867.Sporten blev betragtet som en gentlemans sport - "The noble art of selfdefense", hvor det drejer sig om at ramme, uden selv at blive ramt.

I dag er boksning en globalt anerkendt og moderne sportsgren, hvor alle kan deltage, Kvinder og mænd. Der er naturligvis forskel på træningen alt efter ambitionsniveau, og motiverne for at vælge boksning som idrætsgren er også forskellige.

Alle er velkomne uanset alder, køn og motiver. Fælles er de glæder og kammeratskab boksning giver dig, uanset på hvilket niveau du ønsker at bokse .


Boksning for mænd:

Boksetræning får det bedste frem i dig. Både fysisk og mentalt. Ud over at komme i formidabel form får du nogle positive psykiske egenskaber, som du også kan bruge uden for ringen.

Du bliver også en del af det helt specielle kammeratskab, der hersker i klubben, og som ofte breder sig langt ud over klublokale og omklædningsrum. Du bestemmer selv hvor meget du vil få ud af dit medlemskab.

 

Boksning for kvinder:

Flere og flere kvinder finder heldigvis ud af at skifte aerobiccentrenes skinnende nylondragter ud med T-shirts og boksehandsker. Det er sikkert fordi boksning byder på meget mere og i højere grad handler om at bruge sig selv frem for at vise sig selv frem. Under ledelse af veluddannede bokseinstruktører får du en alsidig og individuel tilpasset træning af din krop, der giver resultater der taler for sig selv.

Kvinder kan godt bokse kampe, men mange vælger boksningen alene for træningens skyld og foretrækker tit at slå på en sandsæk i stedet for en modstander. Og det kan man sagtens i vores klubber. Boksning er også et rigtigt godt supplement til andre idrætsgrenes træning. Men uanset hvorfor du kommer - er det helt sikkert - du kommer i form.


Boksning for de helt unge:

Giv dit barn nogle sunde værdier og holdninger, hun eller han kan bygge videre på resten af livet. Send dit barn til boksetræning. Bokseklubben har en berettiget social funktion og en god atmosfære, hvor børnene tilegner sig nogle grundlæggende evner, der giver selvtillid og selvkontrol. De lærer blandt andet at kampen for respekt om deres personlighed ikke nødvendigvis behøver at foregå i skolegården eller på gadehjørnet.

Samarbejde, samvær og sammenhold er kendetegnene for den ånd, der hersker i vores klubber. Derudover er boksetræning den bedste og mest alsidige fysiske træning, man kan byde kroppen. Store som små. Man skal være fyldt 10 år for at deltage i træningen, der er tilrettelagt til dette alderstrin og ligeledes har helt specielle kampregler.


Boksning er helt sikkert for alle!

Uanset hvem du er, kan du boksertræne. Du kommer kun til at bokse mod andre, der er på samme niveau som dig selv.

Har du ikke lyst til at bokse mod andre, kan du sagtens bare deltage i træningen. Vil du bokse kampe skal du have deltaget i 4 måneders instruktion inden og du skal være fyldt 11 år, men ikke være fyldt 40 år.

For alle gælder det, at for at få en startbog skal du gennemgå en læge- undersøgelse og erklæres konkurrencedygtig.

Ved alle boksestævner skal der være læge til stede. Han er øverste myndighed og kan på ethvert tidspunkt stoppe en kamp, hvis han finder det helbredsmæssigt nødvendigt. Under alle omstændigheder er boksning en idrætsgren med skrappe regler, hvor den fysiske sikkerhed og beskyttelse af kroppen altid kommer i første række.


Myter og sandhed:

Der er mange myter om boksning.

Barske bisser med blå øjne, brækkede næser og blomkålsører. Virkeligheden er heldigvis en helt anden.

Amatørboksning er en klassisk kampsport med et helt klart og skrapt regelsæt. Og med sportsverdenens mest omfattende sikkerhedsregler. I Jyllinge Boxing Team foregår alt arbejde på frivillig basis. Fra bestyrelse, trænere, og hjælpere lægges der store kræfter i at leve op til klubbens sportslige målsætning.

Ved siden af de sportslige ambitioner har klubben en stor interesse i at der er et behageligt social miljø. Motionsdelen af klubben, som består af ca 45-60 medlemmer, giver liv på træningsaftener og hjælper til med praktisk arbejde som er en del af klubbens grundlag for eksistens. VI løfter i flok og med et smil og dejligt samvær.


Kunne du tænke dig at blive en del af sammenholdet, så kig ned og få en prøvetime.

Created by Jyllinge Boxing Team - Kontakt webmaster på bb@jyllingebk.dk